Programa cultural

En el marc del Congrés, oferim l’últim dia, visites guiades en alguns dels museus i edificis més emblemàtics de Barcelona.

Per a inscriure’s a qualsevol d’aquestes activitats, han d’entrar a la fulla d’inscripció (amb el seu usuari i contrasenya si ja s’han inscrit), escollir l’activitat desitjada i efectuar el pagament. Només es pot escollir una de les activitats, ja que per horaris no són compatibles.

Una vegada rebut el pagament, la secretaria confirmarà la inscripció a l’activitat.

Visita guiada a l’exposició de Pissarro al CaixaForum

Data: 5 de desembre a les 16.00- 1 hora
Preu: 4€
Lloc: CAIXAFORUM

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la primera exposició antològica a Barcelona de Camille Pissarro (1830-1903).
Les seves escenes rurals, que van ser escola per a noms tan cèlebres com Gauguin, Cézanne o Van Gogh, són l’eix d’aquesta mostra, que es proposa restaurar la reputació
de Pissarro no tan sols com “el primer impressionista”, sinó també com a mestre dels pioners de l’art modern. Va ser, a més, l’únic pintor que va participar en les vuit exposicions que es van organitzar, des del 1874 fins al 1886.
Es presenta un conjunt extraordinari de seixanta olis procedents de museus i col·leccions privades, que permeten reconstruir l’aventura d’aquest artista precursor.
El conjunt revela un artista d’una sensibilitat afinadíssima, amb una visió del món que busca integrar vida i paisatge en formes de bellesa perdurables.

pissarro-01pissarro-chestnut

Visita guiada a las col·lecciones permanents del Museu Nacional de Art Contemporani MNAC

Data: 5 de desembre a les  17.00 – 1 hora
Preu: 14€
Sortida des del CaixaForum a les 16.15

Visitaran una de les col·leccions permanents

Col·leccions

Romànic
La  col·lecció d’Art Romànic és una de les més emblemàtiques del MNAC per l’excepcional sèrie de conjunts de pintura mural, única al món. Les pintures, procedents en gran part de les esglésies romàniques dels Pirineus, van ser comprades i traslladades al Museu majoritàriament entre 1919 i 1923 per així evitar-ne l’exportació. La col·lecció la integren obres dels segles XI, XII i XIII i es completa amb uns rics fons de pintura sobre taula –el conjunt més nombrós i antic de l’Europa romànica–, talla en fusta –són cèlebres els davallaments i les majestats–, orfebreria –cal destacar-ne els esmalts de Llemotges– i escultura en pedra.

Gòtic
A la Col·lecció d’Art Gòtic trobem obres dels diferents moments estilístics i les diverses tècniques (pintura mural, sobre taula, escultura en pedra, ivori o fusta, orfebreria i esmalts) del període comprès entre finals del segle XIII i el segle XV. Les peces de procedència catalana constitueixen el conjunt més ric, però també hi són representats els altres territoris de l’antiga Corona d’Aragó, especialment Aragó i València, i, en menor grau, Mallorca. Entre els escultors que van treballar a Catalunya es poden destacar Jaume Cascalls o Pere Sanglada, i entre els pintors, Pere Serra, Lluís Borrassà, Bernat Martorell o Jaume Huguet.

Renaixement i Barroc
La Col·lecció d’Art del Renaixement i Barroc s’ha format gràcies, sobretot, a col·leccionistes privats de Catalunya, entre els quals cal esmentar Francesc Cambó (Llegat Cambó), i s’ha enriquit a través de successives aportacions particulars, com la Col·lecció Thyssen-Bornemisza. Així, la col·lecció reflecteix el gust d’una part de la societat civil catalana per l’art produït a Espanya i a Europa durant els segles XVI, XVII i XVIII, i ens ofereix una visió global de la seva evolució. Hi són presents grans noms com ara Tiziano, Tintoretto, Cranach, El Greco, Josep de Ribera, Francisco de Zurbarán, Diego Velázquez i Rubens.

mnac-01 mnac-02

Visita a La Pedrera – Obra del arquitecte Antoni Gaudí

Data: 5 de desembre a les 17.00 – 1 hora y 30 minuts
Preu: 26€
Sortida des del CaixaForum a las  15.45h

LA PEDRERA
La Casa Milà, coneguda popularment com La Pedrera, és un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per l’arquitecte Antoni Gaudí (1852–1926) i declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984. Actualment, l’edifici és la seu de la Fundació Catalunya-La Pedrera i allotja un important centre cultural de referència a la ciutat de Barcelona pel conjunt d’activitats que organitza i pels diferents espais museístics i d’ús públic que inclou.

La proposta de la Pedrera de dia, inclou la visita a quatre dels espais mes significatius: la sorprenent terrassa, les golfes, un pis que recrea una casa burgesa de principis del segle XIX i la sala d’exposicions.

la-pedrera-01 la_pedrera-02

Organització

Organized by Fundació Jaume Bofill Organized by OCDE

Amb el suport institucional de

Generalitat de Catalunya

Amb la col·laboració de

Obra Social La Caixa