Informació general

Dates

4 i 5 Desembre 2013

Lloc

Les sessions tindran lloc a

Caixaforum


CaixaForum, el centre social i cultural de l’Obra Social “la Caixa”, està situat en un dels principals edificis modernistes de Barcelona. Es tracta d’una fàbrica tèxtil singular, ubicada al peu de la muntanya de Montjuïc, que l’empresari Casimir Casaramona va encarregar a l’arquitecte Puig i Cadafalch, un dels tres arquitectes catalans més representatius del modernisme, contemporani de Domènech i Montaner i Antoni Gaudí. L’edifici és una peça única de l’arquitectura modernista industrial catalana de principis del segle xx.

Una programació permanent de concerts, projeccions de cinema, debats i conferències, espectacles d’arts escèniques, cicles de literatura i pensament, art multimèdia i programes familiars fa de CaixaForum un centre de referència.

caixaforum01 caixaforum02 caixaforum-03 caixaforum-04

Transport

Autobusos

Línies 13 i 150, parada davant de CaixaForum
Línies 9, 27, 50, 65, 79, 91, 109 i 165, parada a la plaça d’Espanya

Metro

Espanya, línies 1 i 3


Dinars

La inscripció no inclou els dinars del Congrés. Per aquest motiu, i atès que CaixaForum es troba al peu de la muntanya de Montjuïc, us oferim la possibilitat de comprar un lunch box per dinar a l’exterior del recinte (només per al dia 4 de desembre):

– Menú vegetarià: sandvitx vegetal, amanida de pasta (sense gluten) amb verduretes, fruita natural i aigua. Preu: 11,10 €.

– Menú: sandvitx de rosbif, amanida de pasta amb verduretes, fruita natural i aigua. Preu: 11,10 €.

Per reservar el lunch box heu d’entrar de nou al vostre formulari d’inscripció amb el número d’usuari i el password, i reservar i pagar el menú abans del proper 22 de novembre. No hi haurà possibilitat de reservar el lunch box durant el Congrés.

També podeu dinar als bars i restaurants que hi ha al voltant de CaixaForum (vegeu el plànol), i al mateix restaurant del centre, amb un menú de 14,95 €, tot i que les places són limitades.

Barcelona

Barcelona està situada a la costa mediterrània i és actualment una ciutat líder en turisme, economía, fires i exposicions, centres culturals i esportius, ila seva influència en comerç, educació, oci, premsa, moda ciència i art l’ha convertit en una de les ciutats millor considerades del món. Tot i que és una ciutat gran, és fàcil desplaçar-s’hi en transport públic i a peu. A més, s’hi poden trobar magnífics exemples de tendències artístiques de totes les èpoques: romànic, gòtic i sobretot el llegat modernista, representat per l’obra del geni Antoni Gaudí.

TOT EL QUE VULGUEU SABER SOBRE BARCELONA HO TROBAREU A

PRINCIPAL WEB DE BARCELONA

www.barcelonaturisme.com

Vídeo de presentació de


Allotjament

L’organització del Congrés Internacional sobre el Liderat per al Aprenentatge ha bloquejat habitacions per als congressistes en els allotjaments que detallem a continuació.

Per a reservar habitació a través de l’organització, si us plau, ompli el formulari d’allotjament i envï’l abans del 4 de novembre. El pagament de l’hotel es realitzarà directament a l’hotel un cop es trobi a Barcelona. Confirmarem la seva habitació tant bon punt rebem el seu formulari d’allotjament amb les dades de la seva targeta de crèdit.

No es realitzarà cap càrrec a la seva targeta de crèdit, a no ser que cancel·li la seva reserva després del 4 de Novembre, llavors, se li carregarà una nit. La informació de la seva targeta de crèdit és necessària per a garantir la seva reserva.

(Tots els preus inclouen esmorzar i IVA.)

Hotels

****Hotel Fira Palace


Gaudeixi de les nostres àmplies i magnífiques habitacions en el cor de Montjuïc, la zona cultural i lúdica de la Barcelona avantguardista. Situat al costat de la famosa Gran Via, Plaza d’Espanya, el nou Centre Comercial ARENES DE BARCELONA i a tan sols 20 minuts de l’Aeroport Internacional, aquest establiment és alhora reconegut a la ciutat per les excel·lents instal·lacions idònies per a la celebració de congressos, convencions i incentius.

www.fira-palace.com/

Habitació doble                                                     135€
Habitació doble d’ús individual                        115€
Esmorzar i IVA inclòs
Taxa turística no inclosa            1, 21 € persona/nit

hotel-firaplace

**** Ayre Hotel Gran Via

Gran Vía de Les Corts Catalanes, 322-324, 08004, Barcelona
Si visites Barcelona per negocis o per oci, trobaràs en aquest hotel un lloc estratègic per a descobrir i gaudir d’aquesta gran ciutat.
Un hotel modern, de nova generació, amb un estil que sorprèn per el seu agradable ambient minimalista i un disseny de avantguarda molt funcional.

www.ayrehoteles.com/hotel-gran-via/

Habitació doble                                                     93,5€
Habitació doble d’ús individual                        82,5€
Esmorzar i IVA inclòs
Taxa turística no inclosa             1, 21 € persona/nit

hotel-grancia

*** B-Hotel Barcelona


B-Hotel, situat al centre de Barcelona, a Plaça Espanya, proper a l’estació de tren de Barcelona Sants i a 10 minuts en metro de Plaça Catalunya, Les Rambles, Passeig de Gràcia, les platges de Barcelona i el Camp Nou. Des de Plaça Espanya també podeu accedir còmodament a l’Aeroport Internacional de Barcelona El Prat.

www.b-hotel.com

Habitació doble                                                     88,50€
Habitació doble d’ús individual                        76,50€
Esmorzar i IVA inclòs
Taxa turística no inclosa                          0,72€ per nit

hotel-b

Programa cultural

En el marc del Congrés, oferim l’últim dia, visites guiades en alguns dels museus i edificis més emblemàtics de Barcelona.

Per a inscriure’s a qualsevol d’aquestes activitats, han d’entrar a la fulla d’inscripció (amb el seu usuari i contrasenya si ja s’han inscrit), escollir l’activitat desitjada i efectuar el pagament. Només es pot escollir una de les activitats, ja que per horaris no són compatibles.

Una vegada rebut el pagament, la secretaria confirmarà la inscripció a l’activitat.

Visita guiada a l’exposició de Pissarro al CaixaForum

Data: 5 de desembre a les 16.00- 1 hora
Preu: 4€
Lloc: CAIXAFORUM

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la primera exposició antològica a Barcelona de Camille Pissarro (1830-1903).
Les seves escenes rurals, que van ser escola per a noms tan cèlebres com Gauguin, Cézanne o Van Gogh, són l’eix d’aquesta mostra, que es proposa restaurar la reputació
de Pissarro no tan sols com “el primer impressionista”, sinó també com a mestre dels pioners de l’art modern. Va ser, a més, l’únic pintor que va participar en les vuit exposicions que es van organitzar, des del 1874 fins al 1886.
Es presenta un conjunt extraordinari de seixanta olis procedents de museus i col·leccions privades, que permeten reconstruir l’aventura d’aquest artista precursor.
El conjunt revela un artista d’una sensibilitat afinadíssima, amb una visió del món que busca integrar vida i paisatge en formes de bellesa perdurables.

pissarro-01pissarro-chestnut

Visita guiada a las col·lecciones permanents del Museu Nacional de Art Contemporani MNAC

Data: 5 de desembre a les 17.00 – 1 hora
Preu: 14€
Sortida des del CaixaForum a les 16.15

Visitaran una de les col·leccions permanents
Col·leccions
Romànic
La col·lecció d’Art Romànic és una de les més emblemàtiques del MNAC per l’excepcional sèrie de conjunts de pintura mural, única al món. Les pintures, procedents en gran part de les esglésies romàniques dels Pirineus, van ser comprades i traslladades al Museu majoritàriament entre 1919 i 1923 per així evitar-ne l’exportació. La col·lecció la integren obres dels segles XI, XII i XIII i es completa amb uns rics fons de pintura sobre taula –el conjunt més nombrós i antic de l’Europa romànica–, talla en fusta –són cèlebres els davallaments i les majestats–, orfebreria –cal destacar-ne els esmalts de Llemotges– i escultura en pedra.

Gòtic
A la Col·lecció d’Art Gòtic trobem obres dels diferents moments estilístics i les diverses tècniques (pintura mural, sobre taula, escultura en pedra, ivori o fusta, orfebreria i esmalts) del període comprès entre finals del segle XIII i el segle XV. Les peces de procedència catalana constitueixen el conjunt més ric, però també hi són representats els altres territoris de l’antiga Corona d’Aragó, especialment Aragó i València, i, en menor grau, Mallorca. Entre els escultors que van treballar a Catalunya es poden destacar Jaume Cascalls o Pere Sanglada, i entre els pintors, Pere Serra, Lluís Borrassà, Bernat Martorell o Jaume Huguet.

Renaixement i Barroc
La Col·lecció d’Art del Renaixement i Barroc s’ha format gràcies, sobretot, a col·leccionistes privats de Catalunya, entre els quals cal esmentar Francesc Cambó (Llegat Cambó), i s’ha enriquit a través de successives aportacions particulars, com la Col·lecció Thyssen-Bornemisza. Així, la col·lecció reflecteix el gust d’una part de la societat civil catalana per l’art produït a Espanya i a Europa durant els segles XVI, XVII i XVIII, i ens ofereix una visió global de la seva evolució. Hi són presents grans noms com ara Tiziano, Tintoretto, Cranach, El Greco, Josep de Ribera, Francisco de Zurbarán, Diego Velázquez i Rubens.

mnac-01 mnac-02

Visita a La Pedrera – Obra del arquitecte Antoni Gaudí

Data: 5 de desembre a les 17.00 – 1 hora y 30 minuts
Preu: 26€
Sortida des del CaixaForum a las 15.45h

LA PEDRERA
La Casa Milà, coneguda popularment com La Pedrera, és un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per l’arquitecte Antoni Gaudí (1852–1926) i declarat Patrimoni Mundial de la UNESCO l’any 1984. Actualment, l’edifici és la seu de la Fundació Catalunya-La Pedrera i allotja un important centre cultural de referència a la ciutat de Barcelona pel conjunt d’activitats que organitza i pels diferents espais museístics i d’ús públic que inclou.

La proposta de la Pedrera de dia, inclou la visita a quatre dels espais mes significatius: la sorprenent terrassa, les golfes, un pis que recrea una casa burgesa de principis del segle XIX i la sala d’exposicions.

la-pedrera-01 la_pedrera-02


Organització

David Istance (OCDE)

Analista sènior del Centre d’Investigació i Innovació Educativa (CERI) de l’OCDE. Actualment treballa en el projecte «Entorns innovadors d’aprenentatge» (ILE), després d’haver dirigit el projecte «L’escola del demà». El seu treball en l’àmbit de l’educació es caracteritza per la recerca constant de noves perspectives de futur per fomentar la innovació i influir en el canvi del món real. La primera línia d’acció del projecte ILE d’estudi sobre l’aprenentatge va culminar en l’influent informe de l’OCDE The Nature of Learning: Using Research to Inspire Practice (2010), del qual fou autor i editor. També va ser l’autor principal de l’informe de seguiment Els entorns innovadors d’aprenentatge, que es publicarà la tardor de 2013 i se centra en diversos casos de vint països diferents. Ha elaborat informes per a diferents ministres d’educació i va concebre i escriure la compilació d’informes Education Today: The OECD Perspective i Trends Shaping Education. També ha publicat nombrosos treballs sobre l’aprenentatge al llarg de la vida i l’equitat. Va cursar els estudis universitaris i de postgrau a la Universitat d’Oxford, i és professor convidat honorari a la Universitat de Cardiff.

Mariana Martínez-Salgado (OCDE)

Membre del Centre de Recerca i Innovació Educativa (CERI) de l’OCDE i ha treballat en el projecte ILE des de desembre de 2009. Com coordinadora del projecte, gestiona la xarxa ILE de més de 30 sistemes; lidera també la recollida i selecció de més de 125 casos innovadors de tot el món i ha estat coautora de l’Informe OCDE 2013 Entorns Innovadors d’Aprenentatge que analitza els casos. En l’actualitat porta les relacions amb els sistemes hispànics involucrats en la innovació educativa. A més, Mariana busca noves oportunitats per difondre material de ILE i fer una anàlisi àmpliament accessible a través de diferents canals (web, vídeo, publicacions, eines).
Té un màster de Literatura Moderna per la Universitat de la Sorbona

Marco Kools (OCDE)

Analista del projecte CERI sobre «Entorns Innovadors d’Aprenentatge» (ILE) i treballa a la Revista Wales Education Policy de l’OECD i ha col · laborat en l’elaboració de l’informe Education Today 2013. Abans d’entrar a l’OCDE, havia treballat com a especialista en educació de la UNICEF a les Illes Salomó, on el 2011 va ocupar per uns mesos el càrrec de director interí de l’Oficina UNICEF​​. També havia col · laborat amb la Unicef ​​a Laos, i entre 2005 i 2009 amb el Centre d’Investigació Innocenti d’UNICEF ​​a Itàlia. Abans d’unir-se a UNICEF, va treballar en el sector de l’educació i la formació als Països Baixos, primer a la Union for Catholic Education i posteriorment en una consultoria. Marc va iniciar la seva carrera professional el 1999 com a professor en un institut d’educació secundària de Rotterdam. És llicenciat en Ciències de l’Educació, té un postgrau d’Anàlisi i Avaluació Política i un màster en Administració d’Empreses.

Anna Jolonch (Fundació Jaume Bofill)

Cap de Recerca de la Fundació Jaume Bofill. Doctora en Educació per la Universitat de París VIII (1999). La seva tesi va ser «Éducateurs et enfance en risque» (PU, París, 2001). Des del 1991 ha estat un membre actiu del grup de recerca clínica de la Facultat de Ciències Educatives de la mateixa universitat. Va ser professora de la Universitat Ramon Llull a Barcelona (Blanquerna), i durant molts anys ha combinat la recerca amb la formació de professionals en el camp de l’administració social i educativa i ha treballat amb diverses organitzacions no governamentals. Del 2000 al 2008 va ser directora del Servei d’Estudis a Càritas Diocesana de Barcelona. És autora de diversos informes i llibres. Del 2008 al 2010 va ser cap del Departament d’Educació de la Fundació Jaume Bofill, i des del seu càrrec actual treballa en diferents projectes i investigacions, com el projecte Entorns d’Aprenentatge Innovadors (ILE), creat pel Centre de Recerca i Innovació en Educació (CERI) de l’OCDE.

Valtencir M. Mendes (Fundació Jaume Bofill)

Doctor. Coordinador de Projectes Internacionals de la Fundació Jaume Bofill, actualment treballa en diferents projectes i investigacions, com el projecte Entorns d’Aprenentatge Innovadors (ILE), de l’OCDE. És per a Educació per a Tots. Va fer un doctorat europeu de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb la Universitat de Glasgow (Regne Unit, 2011). La seva recerca es va centrar en els esforços de les institucions educatives i de partenariats múltiples per a l’assoliment de la iniciativa Educació per a Tots de la Unesco, la Dècada de l’Educació per al Desenvolupament Sostenible i els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Ha estat coordinador de l’Observatori de la Xarxa Global d’Universitats per a la Innovació, un projecte conjunt de la Unesco, la Universitat de les Nacions Unides i la UPC.


^ Top


Organització

Organized by Fundació Jaume Bofill Organized by OCDE

Amb el suport institucional de

Generalitat de Catalunya

Amb la col·laboració de

Obra Social La Caixa